Mgr. Jana Beránková Drát a sklo pro radost

Paní Jana Beránková se ručním pracím věnuje dlouhá léta. Jak sama říká: „Odjakživa jsem něco po večerech vyráběla. Už přes den zkouším přemýšlet, čím večer zaměstnám svoje ruce“. Z různých druhů technik, které vyzkoušela jako je vosková batika, paličkování, drhání, modrotisk, smalt, olejomalba, mozaika, atd., ji postupně nejvíc učarovala práce s drátem, sklem a korálky také v kombinaci s dřevem a kamenem.

Tvoří hlavně pro radost. Hodiny práce strávené nad výrobkem se zaplatit nedají. Držitelkou značky ŽELEZNÉ HORY regionální produkt je od roku 2013. Od svého výrobku chce, aby tomu, kdo si ho od ní koupí, dělal radost a vrátila se jí investice do materiálu a mohla tvořit dál. Většina věcí vzniká doma ve Slavkovicích. Jejím královstvím je podkroví roubenky. Ráda drátuje ve venkovní kuchyni u domu. Po telefonické domluvě zhotoví výrobek na míru dle přání zákazníka.

Dekorativní a užitkové předměty můžete zakoupit na různých regionálních akcích a některých infocentrech regionu.

S radostí přijme pozvání k účasti na akci s možností výtvarné dílny pro děti i dospělé. Je také sama pořadatelkou kurzů a workshopů. Svoje výrobky prodává na Babiččině dvorečku v Licibořicích a také jim pomáhá s přípravou akcí. Tady je známá pod přezdívkou „ovečková babička“. Při Dni řemesel ji můžete potkat na stánku jako drátenici.

Občanským povoláním je Jana Beránková učitelkou. Svoji profesi bere jako životní poslání a ráda předává své dovednosti a zkušenosti žákům v Heřmanově Městci. Pro děti na druhém stupni vymyslela volitelný předmět Základy lidových řemesel. Zájem a ohlas u dětí je veliký. Učí se např. tkát, pracovat s ovčím rounem, vypalují do dřeva nebo tvoří mozaiku z kachliček. Jana Beránková ukazuje dětem, jak si mohou rozvíjet motorické schopnosti a zručnost, zaměstnat se trochu jinak než neustálým sezením u počítače.

Kontakt

Mgr. Jana Beránková
Slavkovice 92, 538 03 Vyžice
tel.: 721 446 143
jana@beranku.cz
http://www.jana.beranku.cz

1-12EmailTelefonTrhyProdej ze dvora


UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 18.10.2022 v 14:36 hodin