Josef Raba Raba Choltická zabijačka

Pochází z řeznické rodiny s poctivým řemeslem. Přibližně od šesti let, co viděl na stůl a díval se tátovi pod ruce, věděl, že chce vařit. Vyučil se kuchařem a řezničina se stala jeho hobby. Po otcovi zdědil lásku k řemeslu, včetně zkušeností a receptů. Chuť experimentovat a sestavovat vlastní recepty ho neopouští dodnes.

Dlouho byl zaměstnaný na postech šéfkuchařů. V dubnu 2010 otevřel restauraci na zámku v Cholticích a snažil se propojit s aktivitami Železnohorského regionu. První regionální produkty Choltické koláče a Zámecká medová žebra nechal certifikovat v roce 2012. Později přibyla Raba choltická zabijačka.

Josef Raba je spoluzakladatelem GURMÁNSKÉ STEZKY, která v r. 2013 propojila areály místních certifikovaných producentů s tématem dobrého jídla a pití vytvořených ze zdrojů místního regionu místními lidmi.

V lednu 2016 Josefa Rabu zlákalo vaření ve školní jídelně a opustil zámeckou restauraci. Odnesl jen svůj rodinný klenot a dar od táty – zabijačku, druhé dva regionální produkty zůstaly na zámku. Čtyři školní roky byl hlavním kuchařem na Základní škole v Cholticích a působil v Hospůdce na hřišti.

Stal se z něj kuchař na volné noze s vlastní kuchyní. Při vaření věří v poctivost. Má vášeň pro dobré jídlo a kvalitní lokální suroviny, které se snaží ve svých výrobcích zpracovávat jako celek. Raba choltická zabijačka je kompletní řada výrobků. Nejsou to jen klasické jaternice a prejt, ale i uzené maso, klobásy, špekáčky, škvarky, vývar, sádlo atd.

Výrobky Josefa Raby můžete ochutnat na různých akcích v regionu nebo při klasickém prodeji ze dvora. Pokud je poutač na chodníku u silnice, může kdokoliv přijít. Těší se na vás v Cholticích.

Kontakt

Josef Raba
Pardubická 74, 533 61 Choltice
tel.: 777 200 804
krabak.j@seznam.cz
http://www.raba-poctivakuchyne.cz

finstagram1-12GSMAS ŽR piktogram Košík (prodej ze dvora)

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 03.11.2022 v 09:53 hodin